fbpx
Novapress.bg > Бизнес > Мото Свят > Представиха новия суперавтомобил на „Астън Мартин“

Представиха новия суперавтомобил на „Астън Мартин“

Новият супермодел струва 950 000 долара, няма покрив и е без предно стъкло.

Новият супермодел „V12 Speedster“ е вдъхновен от състезателните коли на Астън Мартин от миналото, като например моделът „Aston Martin DBR1“ от 1959 г., който спечели 24-часовото състезание в Льо Ман.
„Speedster“ е замислен само преди година и е бил готов за производство в много кратък срок. „Обикновено за автомобилите е нужно много повече време, за да стигнат от чертожната дъска до производствения етаж. Със „Speedster“ имаше далеч по-малко практически предизвикателства за разрешаване, отколкото бихме имали дори с обикновен спортен автомобил“, коментират от „Астън Мартин“.
Корпусът на автомобила е изграден почти изцяло от карбон, а интериорът е проектиран да бъде възможно най-прост. Вместо отделение за ръкавици, в автомобила има подвижна кожена чанта, както и ограничено място за багаж в секции, зад седалките. Купувачите, разбира се, ще могат да персонализират своя „V12 Speedster“. Вече се приемат поръчки за суперавтомобила, като се очаква първите автомобили да бъдат доставени в началото на следващата година.

„Астън Мартин“ бе спасена наскоро от тежки финансови проблеми, когато собственикът на канадския отбор във „Формула 1“ Лорънс Строл, закупи голям дял от компанията за 650 милиона долара. Това не е първият случай в 106-годишната история на Астън Мартин, когато компанията е спасявана буквално „от ръба“ на финансова криза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новият супермодел „V12 Speedster“ на“Астън Мартин“