fbpx
Novapress.bg > Спорт > Около 15 хиляди души се очакват на „Вечното дерби“

Около 15 хиляди души се очакват на „Вечното дерби“

ЦСКА пусна в продажба биле­тите за вечното дерби. Сблъсъкът е на 20 юни, събота, от 16:15 часа и ще се проведе на националния стадион „Васил Левски“. Пропуските запазват обичайната си цена през по­следните години – 10 лева за сектори Г (ЦСКА) и Б (Левски) и по 15 лв. за А (ЦСКА) и В (Лев­ски).

Входните талони могат да бъдат закупени от фенмагазина на „Армията“, онлайн от мрежата на БестТикетс, бензиностанциите на OMV, мага­зините на Office 1 и Orange и касите на зала „Арена Армеец“. Пропуски са налични и в касата до фенмагазина на „Армията“, която е отворена от 11:00 до 19:00 часа. В деня на мача биле­ти ще има и на касите на на­ционалния стадион – от 10:00 часа до края на първото полу­време в 17:00.

Налични за дербито ще са 18 000 билета – по 9000 за червени и сини. В началото се е обсъж­дал вариант да се допуснат по 6500 зрители, но впоследствие е решено да се отварят и сек­торите „Лъвчета“. Както е из­вестно, поради мерките за си­гурност капацитетът може да бъде запълнен на 50%. На сблъсъ­ка обаче едва ли ще присъ­стват повече от 15 000 души. На дуела през февруари (0:0) имаше около 23 000 зрители. Сега покрай коронавируса оба­че посещаемостта ще спадне допълнително. В събота се оча­кват температури около 22 градуса и евентуално слаби превалявания.

Двамата треньори Милош Крушчич и Георги Тодоров ще дадат пресконференции в петък. Сърбинът по традиция говори от 12:00 часа, а брифин­гът на Тодоров ще е от 16:00.

ЦСКА изпусна Левски в по­следното дерби. В началото на втората част армейците про­пуснаха доста добри положе­ния чрез Евандро, ударил греда, Белтраме и Coy. Силен мач изи­гра Антов, който действаше в центъра на защитата и сега отново ще застане на тази по­зиция. На ниво от червените се представиха също Мазику и Пинто, а от сините – Ейолфсон. След края на мача капита­нът на ЦСКА Занев отправи обиди към рефера Георги Кабаков, заради което получи чер­вен картон и бе наказан за 2 срещи. Сега при армейците ня­ма наказани, но трима висят с натрупани картони – Кери, Ма­линов и Евандро. Ако някой от тях бъде санкционират по вре­ме на дербито, ще пропусне ре­ванша с Ботев Пд за купата, който е в сряда от 20:30 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новият супермодел „V12 Speedster“ на“Астън Мартин“